Safesigned Seal

Arhiviranje podatkov

Excellent SME certifikat

Arhiviranje podatkov

Velikokrat je praksa v podjetjih, predvsem manjših, da nimajo ne politike arhiviranja, niti arhiviranja, oziroma shranjujejo podatke na USB ključke ali diske. Podatke imajo samo na enem mediju, predvsem pa so ti podatki lahko izgubljivi (izguba medija, odpoved medija, kraja medija). V tem primeru govorimo o tem, da podjetnik ali informatik, ki dopušča tako stanje, igra POKER, saj z velikim vložkom igra na vse ali nič. Običajno pa je, kot pri pokru, izguba vsega.

V podjetju Cores, d.o.o., Kranj dajemo velik poudarek na varnosti podatkov, saj smo skozi leta in leta prakse, vedno znova in znova reševali primere, ko so zaradi odpovedi medijev stranke ostale brez ključnih podatkov ali projektov. Resnici na ljubo, je bilo veliko od teh podatkov celo rešenih, vendar je bil vložek v delo in nato v varnost podatkov pri strankah bistveno večji, kot bi bil, če bi bile zadeve sistemsko rešene.


To problematiko rešujemo na 2 načina: S preslikavami delovnih postaj in strežnikov s programsko opremo Acronis na arhivirno polje, ki je pri stranki in z arhiviranjem podatkov iz delovnih postaj in strežnikov s programsko opremo iSTOR na lokacije izven Republike Slovenije.


Preslikavo s programsko opremo Acronis uporabljajo stranke, ki rabijo hitro vzpostavitev stanja delujoče pomembne delovne postaje ali strežnika na isto popravljeno postajo ali strežnik, oziroma na nadomestno delovno postajo ali strežnik.


Preslikava pomeni 100% sliko strežnika ali delovne postaje, z vsemi instalacijami programske opreme, z vsemi nastavitvami in z vsemi podatki. Preslikava se običajno dela na mrežno arhivirno polje iSCSI, katerega velikost se določi na podlagi zahtev stranke po preslikavah. iSCSI polje se ponavadi namesti v varen prostor, da ni možna odtujitev diskovnega polja.

Preslikave se lahko delajo na 2 načina:

a.) Programska oprema Acronis, ki omogoča restavriranje zadnje preslikave izključno na obstoječo materialno opremo (delovno postajo ali strežnik)
b.) Programska oprema Acronis, ki omogoča restavriranje zadnje preslikave na drugo materialno opremo (nadomestna delovna postaja ali strežnik).


Javljanje uspešno izvedenih ali neuspešno izvedenih preslikav:


Uspešno ali neuspešno izvedene preslikave sistem javlja po e-pošti na e-naslov, ki ga navede stranka kot ključnega za spremlanje preslikav. Preslikave lahko namesto stranke spremlja izvajalec v podjetju Cores, d.o.o., Kranj, vendar je za tako spremljanje potreben podpis pogodbe z našim podjetjem. V tem primeru je stranka upravičena tudi do dodatnih bonitet (recimo nadomestno diskovno polje ob odpovedi strankinega diskovnega polja).

 

ACRONIS

Za vse tiste, ki potrebujejo poleg arhiviranja podatkov še izredno hitro vzpostavitev sistema iz okvare v delujoče stanje priporočamo rešitve s programsko opremo Acronis.

Acronis Active protection – [ povezava ]
Acronis aktivna zaščita podatkov – [ povezava ]

 

iSTOR

Za vse tiste, ki potrebujete zagotovljeno varnost podatkov v kakršnikoli situaciji predlagamo dodatno rešitev iSTOR ali samo rešitev iSTOR – [ povezava ]. iSTOR sicer ne zagotavlja takojšnjo vzpostavitev sistema nazaj, kot Acronis, zagotavlja pa, da boste podatke zagotovo dobili nazaj v obliki, kot so se shranili.

PowerPoint predstavitev storitve iSTOR [ 7.3 MB]